Baby-Boomerkvinnorna

september 15, 2008

När 65-plussarna väljer mobilmodell är de noga med finesser och funktioner

Filed under: köpprocess — hansrodj @ 1:55 e m
Tags: , ,

När 65-plussarna väljer mobilmodell är de noga med finesser och funktioner. När seniorerna köper mobil är det främst för att ringa, bli nådda och sms:a till barnbarnen. Men det är inte de enklaste och mest anpassade mobilderna som lockar mest.

 

Tretton damer i åldrarna 65 till 80 har samlats i PRO:s dagfolkhögskolas lokaler. I stället för dagens lektion i svensk litteraturhistoria ska de få tycka till om mobil­telefoner. Alla, utom två personer, äger en mobiltelefon. Och den har de främst för att kunna ringa och att bli nådda.
Jag ringer bara när jag behöver och jag har sagt till alla att inte ringa mig om det inte är något viktigt. Jag blir så irriterad när det ringer och jag är på banken, säger Gunilla Jansson, 69. /…/

Emporias Seniormobil Life Plus och Doros enkla mobil Handle­easy 328, som är anpassad för äldre, tycker många av testarna är lite konstiga och klumpiga. Möjligen kan de vara intressanta om tio år. Men tre personer i panelen, bland annat de som inte har någon mobil, tycker mycket om Emporias seniormobil. Menyn är väldigt avskalad och knapparna mycket tydliga. Samsungs mobil där man kan skjuta fram ett tangentbord går inte hem. Siffrorna sitter djupt ned i locket. Sony Ericssons och Nokias mobiler tycker de flesta är ganska enkla och lätta att förstå sig på, men tangenterna är små. Lite mer avancerade mobiler är inte heller fel. Testpanelen föll pladask för reporterns nya Sony ­Ericsson W980, som egentligen inte ingår i testet. Många vill också lära sig mer om hur mobilerna fungerar.
Jag blir lite avundsjuk när de tar kort och skickar i väg bilder. Då tänker jag att jag måste köpa ny mobil snart, säger Maj-Gun Andersson

 

Källa: DN 080914

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: